Is je ooit zo mooie crepi gevel erg vervuild geraakt? Dan is een crepi gevel reiniging wel aangewezen. De techniek van reiniging moet goed afgestemd worden op het soort sierpleister die bij jouw woning aanwezig is. Op die manier wordt verdere schade voorkomen. In dit artikel nemen we je mee naar alle mogelijkheden, prijzen en informatie.
Vergelijk tot drie reinigingsbedrijven in je eigen regio en bespaar zo tot 30% in slechts 2 minuten!
Vraag een gratis offerte aan »
Crepi gevel te vuil?
Als de gevel al lang geen reiniging meer heeft gekregen en het vuil er echt ingetrokken zit dan kan een gevelreiniging de gevel nog extra beschadigen. Dan moet je er misschien over nadenken om de gevel opnieuw te laten bepleisteren.
Dat kan je bovenop de bestaande crepi laten doen of eerst de oude laag verwijderen, om dan een nieuwe te laten plaatsen. Alles hangt van de staat van de gevel af. Je kan er ook voor opteren om de crepi te laten herschilderen.
Voorkom vervuiling, bescherm je gevel
Als de gevel gereinigd is dan is het belangrijk om deze te beschermen voor vervuiling in de toekomst. Je kan de crepi gevel laten impregneren met een vochtwerend middel. Deze coating geeft bescherming tegen vocht en vuil. Ook mos en algen zullen zich veel moeilijker kunnen hechten aan de gevel.
Bij hardnekkige vervuiling kan je de coating ook laten voorzien van een kleur. Op die manier zie je de vervuiling niet en ziet de gevel er als nieuw uit.
Zelf doen of toch een vakman vragen?
Als je het juiste reinigingsmiddel hebt dan kan je de gevel zelf proper maken. Maar er zijn wel heel wat zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld: de juiste druk gebruiken, korrelgrootte, veiligheid,…
Heb je hier geen ervaring mee? Dan laat je dit soort werk beter over aan een goede vakman. Hij of zij weten hoe dit in mekaar zit en kan deze opdracht naar behoren afwerken. Op die manier krijg je ook een gevel waarvan je zeker bent dat hij voor vele jaren goed zal blijven.
Welke soorten sierpleister bestaan er?
Het is niet zaak om even snel de crepi gevel te reinigen. Je moet eerst nagaan met welk soort sierpleister de gevel bezet is. Er is namelijk een andere manier van reinigen nodig bij een minerale sierpleister dan bij een kunstharspleister. Als je niet weet welke crepi er aan jouw gevel zit, dan kan je dat nagaan met volgende kenmerken:
Synthetische sierpleister: ziet er zeer egaal uit qua structuur. In vergelijking met minerale pleister heeft een synthetische pleister enkel een afwerkingslaag.
Minerale sierpleister: deze soort heeft een ruwere structuur. Op die manier kunnen oneffenheden verborgen worden als er gerenoveerd wordt. Is jouw gevelbepleistering opgemaakt met een bepaald reliëf of patroon, dan heb je een minerale gevelpleister.
Crepi reinigingstechnieken
Als de crepi een ruwe structuur heeft dan zal vuil altijd meer opvallen. Een siliconenpleister is dan wel meer bestand tegen mosvorming dan een minerale pleister, elke soort heeft zijn eigen type van reiniging.
Minerale crepi gevelreiniging
Bij minerale crepi moet je zeer voorzichtig te werk gaan bij de reiniging ervan. Deze crepi dus nooit met een hogedrukspuit reinigen. Dat zou te hard zijn en de kans bestaat dat er stukken los komen.
Nevelstralen
Dit is een zachte vorm en uitermate geschikt om een minerale crepi gevel te reinigen. Een mengeling van water en zand wordt op de buitengevel gespoten, onder lage druk. De druk en korrelgrootte van het zand kan nog aangepast worden volgens de staat van de gevel. Op die manier voorkom je beschadigingen.
Kostprijs: tussen de 15 euro en 20 euro per vierkante meter.
Reinigen kunstharspleister
Ook al moet je enige voorzichtigheid gebruiken, bij een kunstharspleister kan je wel met een hogedrukspuit werken. Begin wel met een lagere druk en verhoog indien nodig om beschadiging te voorkomen.
Stoomreiniging
Als de vervuiling niet al te diep zit, dan is een stoomreiniging wel aan te raden. Deze manier van werken zal dan het meest effect hebben. Eerst wordt er een reinigingsmiddel gespoten zodat dat al even kan inwerken. Als dat gedaan is wordt dit verwijderd met hete stoom. Stoomreinigen kan je dus inzetten bij gevels die nog in goede staat zijn.
Kostprijs: ongeveer 5 euro per vierkante meter.
Reiniging specialist
Voor alle zekerheid en om schade aan je gevel te voorkomen, doe je best beroep op een reiniging specialist. Hij of zij kent er alles van en weet welke techniek bij jouw gevel het beste past. Op die manier ben je altijd zeker van een juiste werking en resultaat voor jouw gevel.
Benieuwd naar een richtprijs? Vul dan onderstaand formulier in. Wij vergelijken de beste vakmannen uit jouw regio. Zo bespaar je tot 30% in slechts 2 minuten!
Vergelijk Prijzen en Bespaar tot 30%
Je wil toch niet teveel betalen voor het reinigen van je gevel? Ontvang vrijblijvende offertes van de beste vakmannen in je regio en bespaar tot 30%!- Ontvang offertes en vergelijk tot 4 bedrijven binnen 24 uur
- We vergelijken meer dan 180 professionals
- 100% gratis en vrijblijvend
Wij vergelijken meer dan 180 bedrijven in Vlaanderen!